Wednesday, November 16, 2011

BREAKDOWN

"La idea de la dignidad y el poder del hombre, que le dio fuerza y valor para realizar los enormes progresos de los últimos siglos, es desafiada por la sugestión de que tendremos que aceptar la idea de la impotencia y de la insignificancia del hombre" 

Erich Fromm 

3 comments:

linus said...

Molt bon apunt amor,

De fet, sempre s'ha tractat d'un problema de perspectiva: una visió antropocèntrica Vs el relativisme còsmic - l'home com un ens més.

TQM

Otilie said...

Moltíssimes gràcies amore,

Aquí desmostra a la perfecció que enten el sentit general del llibre, sense llegir-lo, crec. Amb totes les idees que té,sap fer-ne un compendi i sap per on van. És una passada. Tan de bó pogués fer jo el mateix.

Jo, tot bon just he començat el llibre i veig com l'autor problematitza la separació entre psicologia i ética. Ens parla de la ética humanista. I potser la meva visió és molt pragmàtica però aquest fragmenrt crec que és un retrat del punt en els que ens trobem ara, en la societat actual. L'home no ho pot tot.

Moltes gràcies amore.
Espero poder aportar-te altres cosetes sobre el llibre, però no et vull destapar tots els continguts. Pesno que et pot agradar i que ningú pot fer una lectura tan interessant com la fas tú. A mi només em criden l'atenció certes idees. Ja sap que jo sóc més intuitiva que racional, lamentablement pel que llegeixo, però estic molt interessada en aprendre i posar inputs que potser algun dia em podran ser d'ajuda.

TQM

linus said...

Molt bona tasca lectora amor,

LLegir no està mai de més i segur que un cop se l'ha llegit ha canviat la seva forma de veure les coses.Per petit que sigui, qualsevol canvi en aquest sentit és important.

TQM