Monday, March 03, 2008

BLOOD

Soy aprensiva. Eso no es ninguna novedad. Sin embargo me gustan las pelis de vampiros. Vampiros cómo Dios manda, claro. A lo Bela Lugosi, sí!.
Lo que no puedo soportar son los films de terror psicológico. No soy un blanda. La vida ya te da suficientes motivos para tener pesadillas. No puedo aguantar esas pelis que sin querer, te van atrapando. Te engañan, crees que son divertidas, pero te generan muy mal rollo psicológico. Estoy hablando de animales o personas poseídas que atacan violentamente a sus víctimas ( " Exorcista" y " The Brood").Aunque reconozco que estan tan bien pensadas y rodadas para cumplir su fin, pueden traumatizar al espectador sensible ( no sensiblero) e incluso al actor ( pues recuerden que la actriz que interpretaba el papel de Regan en el "Exorcista" quedo traumatizada por su papel y por la violación del director).
Recuerden en un tutubo como se exhibía el maltrato real que sufrían unos gatos de la mano de un adolescente ( muy perturbado, díria yo) . Con ello, yo ya tengo suficiente terror psicológico. No me considero menos valiente por no poder aguantar ese tipo de pelis, al contario....

Creo que es muy importante tener el suficiente valor para afrontar lo" baches" de la vida real, con o sin ayuda. Con ayuda se soportan mejor.
Me reservo para la fición de aquellas obras que no me suponen un "handycap" en mi sistema nervioso y me dan recursos para vivir. Es decir, todas las que no son de terror psicológico.

Cambiando de tercio, anque no de tema, decir que estoy intentando superar esa crisis que me provoca somnoléncia cuando no la deseo. Yo quiero ver pelis !!!!, aunque no de este tipo, claro ...........

La vida está para vivirla , eso no me exluye de poner cine en mi vida. Creo que es muy importante si se sabe lo que quieres y apartas lo que no, para no fastidiar el gusto para amar el buen cine.

VUELVE A ESTAR DE MODA EL COLOR ROJO

Quedan 12 días para el gran evento deportivo que el colibrí y su esposa estan esperando xD !!!!


Cómo buenos FERRARISTAS QUE SOMOS, nuestros ganadores están más claros que el agua, pero quien se resiste a vivir las emociones de cumplir con la marca del año pasado !!! ( I'm winner). Así que vayan sacando a Lobato del congelador (;)), que esto está que arde !!!!


Mientras esperamos deleitosos que llegue el primer GP AUSTRALIA - MELBOURNE, que tal si vamos pensando en nuestras apuestas,.... X ***


"DORMIR- DESPERTAR CON EL OTRO"

" Quizá la paradoja más decisiva es la planetada
por nuestra necessidad simultánea de reconocimiento
y de independencia: que el otro escape a nuestro control y que sin embargo le necessitemos.
Mantener esa pardoja supone la primera luz para comprender los vínculos del amor.
Ello no significa deshacer lo que nos une a los demás, sino desemarañarlo;
no hacer de ello trabas, ataduras sino circuitos de reconocimiento ".

Jessica Benjamin

PER LA GRATUÏTAT, L’EQUITAT I LA QUALITAT DEL SISTEMA EDUCATIU

A Catalunya tenim un model educatiu dualitzat i segmentat entre centres públics i privats concertats que comporta més i majors diferenciacions i discriminacions entre l’alumnat escolaritzat, segons la seva situació social, econòmica, cultural i de necessitats educatives.

El Pacte Nacional per l’Educació va significar trobar el consens entre els diversos agents de la comunitat educativa per trencar amb aquest model educatiu segmentat, amb la definició d’un únic servei públic educatiu format per tots els centres sostinguts amb fons públics (públics i privats concertats) amb els mateixos deures i obligacions per tal de garantir la cohesió social i l’equitat, la igualtat d’oportunitats de l’alumnat de les dues xarxes educatives i la qualitat educativa.

LA PROPOSTA DE LA CONSELLERIA NO RECULL ELS PRINCIPIS DE GRATUÏTAT DE L’ENSENYAMENT OBLIGATORI I OBRE LA PORTA A LA GESTIÓ PRIVADA DE CENTRES PÚBLICS.

El document de bases de la Llei d’Educació de Catalunya no desenvolupa els aspectes centrals del Pacte Nacional per l’Educació i, en alguns aspectes, el contradiu. El Departament d’Educació proposa una llei que només fa propostes sobre la gestió de centres públics, renuncia al control, l’ordenació i la planificació sobre l’escola privada concertada i no planteja canvis en l’administració educativa per acabar amb un model rígid i centralitzat. El document de bases de la conselleria:

1. S’oblida de l’objectiu d’un únic Servei públic educatiu i posa les bases per consolidar un sistema educatiu dualitzat, entre centres públics i concertats, que mantindrà la segmentació de l’alumnat i la seva selecció per part dels titulars dels centres privats concertats.

2. No planteja cap mesura per avançar en la garantia de la gratuïtat de l’ensenyament obligatori i, en canvi, consolida el copagament per part de les famílies dels centres concertats i obre les portes a la gestió privada de centres públics.

3. Pretén que la necessitat de més places fruit de l’increment dels alumnes en els propers anys (especialment en secundaria) no sigui coberta per l’ensenyament públic si no amb més places cobertes per l’ensenyament privat concertat.

4. Oblida totalment la generalització de la cobertura de centres per l’etapa no obligatòria de 0-3 anys.

5. No inclou ni un sol dels compromisos referits a l’increment de recursos que garanteixen la gratuïtat real per les famílies. I ignora tots els compromisos referits a la dignificació de les activitats socioeducatives que es realitzen als centres

6. No inclou ni una sola previsió referida a la igualtat laboral i professional dels professionals del servei públic educatiu i en concret els dels centres concertats.

7. Finalment no hi ha cap compromís de finançament ni d’increment de la inversió fins el 6% del PIB tal i com contempla el Pacte Nacional per l’educació.