Tuesday, November 21, 2006

MATCH POINT

" Estamos condenados por el azar que gratifica azarosamente"

Hay poco que contar y mucho que ver. Es decir, no quiero revelar ningún detalle del argumento.

Cuento moral perverso que escenifica la tragedia inevitable de dos polos no opuestos que se atraen.
La inmoralidad aparece cuando el contrincante aniquila las reglas del juego para favorecer su posición acomodada en la sociedad = JUEGO SUCIO.

"La suerte no existe desde el momento en el que su mediación implica la desgracia del otro"

No obstante, esta no és la moraleja final de la história.




El azar como el motor de existencia.
El papel que debe jugar la ética cuando no existe Dios

4 comments:

Anonymous said...

Su post es muy complejo y da que pensar - al igual que la película. Sus conclusiones son brillantes y alguna de sus citas son d'un hermetismo intel·lectual importante. En particular: "La suerte no existe desde el momento en el que su mediación implica la desgracia del otro"; que no sé si se refiere:¿ a un tipo de suerte que se vuelve desgracia y por tanto ya no existe como tal, o bien a la intervención ajena que, según lo dicho anteriormente, manipula " las reglas de juego " y por tanto altera la suerte misma ?.

En todo caso, brillante, muy bien mi crítica favorita.

Otilie said...

Gracies estimat meu, però no té tant de mèrit. He aprés d'altres crítiques que he llegit,...

He intentat ser escueta pq no volia rebelar cap detall de l'argument i m'ha quedat així. A la seva pregunta responc que es tracta de la intervenció del propi jugador quan modifica les regles del joc per tal de sortir-hi guanyant, pq la seva situació no varii,... En el joc, hi han guanyadors i perdedors. En el joc brut només hi han "guanyadors",... la sort no existeix, només la manipulació,... Des del meu punt de vista, no es una sort que esdevé desgracia sinó la intervenció d'un factor determinant ( no se si aliè o no).

T'estimo

Anonymous said...

Hola kari,

Algunes puntualitzacions a fer-li: En un joc - brut o net - sempre hi han guanyadors i perdedors; en el cas d'un joc brut l'únic que varia és la injusticia dels guanyadors respecte dels perdedors. I fins i tot en aquets , lliçó mestre de Allen a Matchpoint, la sort acaba sent determinant.

Kisses

Otilie said...

Té tota la raó, karinyet meu.
La sort, però no es definirà en el joc brut, sinò en les conseqüències que haguessin pogut tenir els seus actes en aquest joc brut. Un cop de molt bona sort (em reprimeixo els comentaris),... cop molt ben donat per Woody Allen.

TQM